úterý 7. ledna 2014

V podstatě taková malá předsevzetí...

Psala jsem, že se chci zmínit o svých předsevzetích pro tento rok. Nikdy jsem to nedělala, přišlo mi to stejně hloupé, když se člověk pro něco rozhodne, nemusí přeci čekat na nový rok aby to splnil, ale začne hned. No já si letos řekla, že chci prostě mít tenhle rok o moc lepší než ty předchozí a nakopla jsem se tak, že jsem si prostě některé věci slíbila a pokusím se je tak nějak splňovat.



1. Více cvičit a starat se o to, co jím - ano, vždy jsem četla poctivě obaly a sledovala, co kupuji, i když se stalo, že jsem strašně mockrát udělala vyjímku a minulý rok i jedla maso, hrozně mě to ohrozilo a nejsem za to ráda, prostě tu nejsem od toho, abych ho jedla, stejně tak i další živočišné produkty. Moc nad tím přemýšlím a vím, že jsem tu prostě proto, abych více pomáhala planetě, abych nejedla živočišné produkty, vyhýbala se živočišným věcem a snažila se podporovat vše čistě přírodní. Já to tak v té hlavě prostě mám a vím, že tohle mi půjde snadno. S tím cvičením jsem taky minulý rok hodně sekla, minulý rok jsem prostě všechno to, co mě tak moc bavilo a baví opustila a to mne strašně mrzí, proto se k tomu všemu chci vrátit. Začnu zase plavat, běhání jsem už v podstatě obnovila a jízdu na kole napravím. Chci zase sedovat-lehovat, předtím jsem v tom byla fakt expert a musela jsem se k sedům-lehům vracet několikrát denně, byla to závislost a najednou? Napravím to :)

2. Shlédnout konečně vysněné seriály - mám rozkoukáno několik seriálů, některé ani to ne a přitom by mě tolik zajímaly, jen jsem si na ně nikdy nedokázala udělat čas. Přijdu domů k večeru a jsem schopná akorát kouknout na net a vysedávat u něj prostě do usnutí, to právě musí přestat. Budu koukat na seriály, u toho jezdit na kole a mám hned vystaráno. Hlavně bych chtěla shlédnout konečně čtené Pretty Little Liars, Black Books, Dextera, Ajťáky a zopakovat si Červeného trpaslíka, však jsem ho viděla, když mi bylo 12 a to je už sakra dlouho.

3. Doplnit si hudební zásobu - v roce 2013 jsem si nic moc nenaposlouchala, v podstatě jsem si pouštěla ty stejné věci pořád dokola, mánii pro mě byli Plexis a Sodoma Gomora, možná jsem objevila i jiné fajn kapely, ale nikdy jsem si nenaposlouchala žádné z jejich alb a chtěla bych to napravit, prostě víc ty kapely poznat a pořádně si poslechnout jejich hudbu, abych neříkala, že se mi líbí a znala od nich jen ty nejznámější songy.

4. Zbavit se nenošeného oblečení - snažím se o to sice už druhý rok a občas se něčeho zbavím, převážně na votocvohoz.cz, ale potřebuji tomu stále a stálě věnovat čas, protože i tak mi tu pořád leží nenošené kousky a ráda bych si koupila nové, ale opravdu nechci mít přeplněnou skříň. Proto neustále zlevňuji, abych od těch věcí měla konečně pokoj. Při nejhorším zbytek odnesu na charitu, vlastně při nejlepším, byl by to asi nejlepší nápad :)

5. Zaměřit se na vaření - mám doma spoustu vysněných kuchařek, odebírám Gurmet, beru si Albert v kuchyni, kupuju Apetit - edice více dílů a vaření věnuju jenom špetku času, většinou jeden den v týdnu a to mě mrzí, vaření jsem sice nikdy neměla raději, jak pečení, ale chtěla bych vypustit pečení a víc se teď věnovat všem těm krásným receptům od Jamieho Olivera a Nigely, trochu i Gordona a Pohlreicha, samozřejmě i těch časopisových, přeci jen je lepší si uvařit něco zdravého, než si dát syrovou zeleninu, kterou mohu zvolit jako dodatek během dne

6. Číst povinnou četbu - konečně bych chtěla začít pořádně číst, nejen povinnou četbu, ale tu především, je už na čase a já jsem vždy byla velký čtenář, takže se jen nakopnout, sehnat knížky a směle do toho :)

7. Šetřit - ano, to se snažím pořád a pořád mi to dělá obrosvký problém, když já tak moc potřebuju vyzkoušet tu a tu kosmetiku a pořád potřebuju vysedávat v čajovnách a kavárnách, že to až není hezké, ale slibuji, že tentokrát se o to opravdu pokusím i když vím, že to se mnou nebude jednoduché

8. Zaměřit se na sebe - neříkám, že se o sebe nestarám, ale většinou jsem tu pro druhé a nechám se snadno přemluvit, zlákat a věnuji hodně času jiným, někdy se mi to vrací, ale většinu života jsem na to šíleně doplatila, proto bych se tentorkát chtěla více zaměřit na sebe a méně důvěřovat lidem

9. Napsat knihu - mám obrovský nápad na román, který bych letošní rok chtěla sepstat, hodí se i k tomu, že ,,je" letos rok Fixy(tedy pro ně a pro mě taky), takže mi to skvěle nahrálo do plánu a já se budu snažit a dále bych samozřejmě chtěla více času věnovat blogu a víc a víc psát články a mít čas i na vaše blogy, ten si udělám ráda, jen to psaní zatím trochu drhne, ale já se polepším, chtěla bych to tu zase naplno rozjet a nezastavit, jednu dlouhou trať, tak mi držte pěsti :)

A co vaše plány a předsevzetí? Máte nějaké?

14 komentářů:

  1. Zbavit se nenošeného oblečení schvaluji. Já před nedávnou dobou protřídila šatník a nestačila jsem se divit kolik jsem toho vyřadila. O to raději teď nakupuji nové kousky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vždycky jsem si předsevzetí psala a brala je vážně. Do konce ledna. Tento rok jsem si žádné nedala pro jistotu, ale kdyby ano, byli by dost podobné. Hlavně šetřit, ale jak píšeš jednoduché to není :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si tento seznam napsala prvně a tak jsem sama na sebe zvědavá :D ale snažím se :)

      Vymazat
  3. To zbavení se oblečení je super, ale dost těžké.. Taky se mi na Votočvohoz zrovna nedaří :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V poslední době to tam jde pěkně z kopce... :( ;)

      Vymazat
  4. wow napisat knihu to moc drzim palce!

    Inak pozyvam na Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  5. krásná předsevzetí, líbí se mi hlavně to, jak jsi napsala, že chceš pomáhat naší planetě :)

    OdpovědětVymazat
  6. 1,4,7 tak nějak korespondují i s těmi mými :-) Máš hezká nesobecká přání, tak ti přeji, aby ti to všechno vyšlo :-)

    A pokud chceš, právě u mě začala GA :-) budu ráda, když se zapojíš :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem si radši žádné předsevzetí ani nedávala - páč jsem totálně vyhlášená tím, že když mám nějaký sen, tak se mi to vždycky nějak pod*lá a akorát mám zkažený všechno :/ Jinak, mým největším přáním je asi cestování no.. ale bohužel, prostě vždycky mám našetřeno a příjdou jiný výdaje - a nebo se mnou zas nikdo nechce jet :D no prostě, ach jo :)

    Ale tvoje předsevzetí jsou moc pěkný :-) Snad se ti to všechno podaří, jak si přeješ

    OdpovědětVymazat
  8. Dost společnýho.
    Tak hodně štěstí, ať se ti to daří plnit.. Já to už teď kazim a má předsevzetí mi nevycházej :D

    OdpovědětVymazat