čtvrtek 24. října 2013

Jedna z mých mnoha drog/psaní

Jsem tu z další moji ,,drogou" a že jich není málo, po pečení, revoltě a swapování jsem se rozhodla napsat o své závislosti na psaní.
Píšu a mám nápadů na psaní neskutečné množství. Jedinou chybou je, že se vždy vše točí hlavně kolem zamilovaných příběhů. Ráda píšu o svých zkušenostech a udělám z toho dlouhou povídku nebo o svých snech, které si tajně přeju a dokážu je do podrobna rozebrat. Nedávno jsem začala psát příběhy z punkového prostředí, kde se to samozřejmě bez lásek také neobejde, ale jsem ráda, že to není vyloženě zamilovaný příběh.


Neustále na sobě hledám chyby a snažím se v psaní zlepšovat a nechtěla bych se nějak chválit, ale musím uznat, že jak plynou mé psací roky, tak se mi daří lépe a lépe.
Pamatuji si, jak jsem jako malá psala pohádky, ale většinou jsem všechny nápady okopírovala z jiných pohádek. Potom jsem psala svoji autobiografii podle fotek a strašně krásně jsem si vymyslela svůj dětský život, hlavně, že mě to bavilo. :D

Pokračovala jsem psaním o prvních láskách a jednou jsem i zkoušela psát o dívce, která cestovala do Egypta a stala se z ní egyptská princezna, dlouho mi to však nevydrželo, protože mi tenhle styl prostě moc neseděl.

Když jsem nastoupila na střední, zažila jsem opět spoustu údálostí, poznala spousty lidí a měla v hlavě několik nápadů na příběhy, už jen podle povah všech těch postav a poskládala si z toho vlastní životy.
Vznikla také jedna moje 10-dílná povídka ,,Nedělej to..." s kterou jsem si dala práci a bavila mne nejvíc.

Poté jsem se začala věnovat povídkám ,,Život s punkerama" a stále v tom pokračuji i když to mám teď rozpytvané a hlavě spousty nápadů na které nemám čas, protože nemám přístupný notebook, na kterém mám uložené předchozí díly, tak se mi ani nechce jen tak navazovat.

Rozepsala jsem si proto další věc, která mne napadla teď na podzim. Ještě jsem neuvažovala nad pokračováním, ale už mám napsánu první část, název ,,románu" jsem zvolila ,,Hipsteři nejsou svině a ty nejsi tuctová". Co vše se za tím, tak může skrývat, že?
Neříkám, že jsem perfektní, jen je to moje velká záliba a vyžívám se v psaní i ve školním slohu.

Chtěla bych vám vlastně i nabídnout, abyste se na některé mé povídky koukly a pokud byste měli zájem, klidně je i přečetli a napsali mi, co si o nich myslíte. Najdete je zde: Profil na pište-povidky.cz

Co vy a psaní? Baví vás to? Jde vám to nebo máte i problém poskládat nějakou smysluplnou větu? :)

3 komentáře:

  1. :O vždyť na tom profilu nejsou žádné povídky, chtěla jsem si je pročíst a zkritizovat :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smazala jsem je, ale chystá jeden projekt, tak to tu pak přepisu ;)

      Vymazat
  2. Tak mi je prosím pošli na mail, jestli je ještě někde máš :-), kritiky se dočkáš hned, jak si je přečtu :-), taky píšu povídky, tak bych ti naoplátku mohla poslat svoje...Marke.Tka92@seznam.cz :-)

    OdpovědětVymazat