čtvrtek 26. prosince 2013

Vánoční filmy, které musíte vidět...

Vánoční svátky jsou téměř za námi a já doufám, že jste si je perfektně užili, nic jste nedělali a jen se tak poflakovali u pohádek, filmů a zobali cukroví. Od toho přeci Vánoce jsou a né abychom se někam honili, pracovali, učili se a dělali další povinnosti.

Já si tedy odpočinula nad míru a i když táta tyto svátky nemá rád, sama jsem si je zařídila takové, aby se mi líbili. A od čeho mám další rodinu a přátelé, kteří mi vytvořili opravdu kouzelné Vánoce, že? Podělte se se svými vánočními zážitky a já se snad dokopu také k nějakým fotografiim a článku :)

Dnes bych vám však chtěla doporučit vánoční filmy, které byste si neměli nechat ujít, můžete je shlédnout ještě do konce prázdnin a že máte ještě dost času.. :)

 
Dárek z lásky
Velmi příjemný vánoční film o štědrém dni v New Yorku, kde se náhodně setkává pět lidí, kteří jsou propojeni sérií nevysvětlitelných příhod a s malou vzájemnou pomocí si uvědomují nový smysl svých životů. Není to moc známý film a přitom je tak příjemně oddychový.

Země odkud přicházím
 Francouzský film o Vánocích, který jsme měli na kazetě, když jsem ještě byla malé pískle a pořád jsem si to pouštěla do kola, přitom to není vůbec pohádka, ale líbilo se mi to. Teď na něj po několika letech zase s radostí koukám. Setkávají se zde dva podobní muži, jeden velice bohatý, který před tím vším utíká a jeden nesmělý obyčejný, který touží po jedné servírce...Všechno se to krásně zamotá a do toho jsou v tom ještě malé děti, jak kouzelné :) 

O kominickém učni a dceři cukráře
 
Jde o poměrně méně známou českou pohádku, která se mě opravdu moc líbila,
 jelikož je tak trochu jiná
než všechny ostatní.
Je strašně milá, samozřejmě i díky těm mladým hercům.



Rolničky, kam se podíváš
Já vím, že jde o obyčejnou americkou komedii s nějakou pitomou hračkou,
ale mě prostě tahle zrovna moc baví.Nedokážu si bez ní Vánoce představit a
možná je to tím, že patří ještě k těm starým americkým slátaninám.


Dále samozřejmě nedám dopustit na Grinche, Sám doma, Pelíšky,
Vánoční skřítek, Láska nebeská, Anděl Páně,
Ukradené Vánoce
, prostě klasiky, které snad ani nemusím představovat.
A dalé pak koukám snad na úplně všechny možné i nemožné vánoční
filmy až se mi z toho točí hlava, ale tohle mě
na Vánocích fakt baví.

Tak šup k televizi s horkou čokoládou, v županu a do pokoje plného svíček. :)

4 komentáře:

  1. Dárek z lásky mě hrozně nebavil.. a Rolničky byly fajn, do toho přeplácaného kýčovitého konce.:D :) Jinak taky miluju klasiky jako Sám doma nebo Láska nebeská♥

    OdpovědětVymazat
  2. Uuuuuu děkuji za tip na Země odkud přicházím. Naopak já bych ti doporučila film Tichá noc - http://www.csfd.cz/film/77435-ticha-noc/ fakt je to dobré :) v duchu takových těch "našich" Vánoc :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych na oplátku mohl doporučil velmi netradiční "pohádku" Dům U Zlatého úsvitu, už ji sice vysílali, ale stojí za shlédnutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem ji viděla :) asi dva-tri roky zpátky a na rozdíl od jiných hodnotitelu, se mi opravdu líbila :) psala jsem o ni do nových pohádkových objevů pro MF dnes, ale už je to fakt dávno...tyjo, to byly spisovatelské začátky :)

      Vymazat