neděle 12. května 2013

Brněnský Majáles 2013

Konečně jsem snad zpracovala všechny zážitky z akce, na kterou jsem se těšila celý rok. Akce na které se objevilo kolem 40.000 lidí a bylo to tak hektické, že ve výsledku to až tak perfektní akce není, ale stála za to.
Vyrazila jsem s kamarádem vlakem o půl dvanácté. Pochod k Výstavišti jsme bohužel neměli šanci stihnout, což mě mrzí, jelikož při něm hrála kapela Horkýže Slíže a mohlo to být luxusní.
Dorazili jsme do areálu po jedné hodině. U vstupu nám dali pěkné modré Vip vstupenky a šlo se.(vip jelikož pro Majáles pracuji) Dlouhá nedočkavá cesta, procházení programu, který byl tak pitomý.
Skočili jsme si do vip zóny pro pití, které jsme dostali do krásného vratného kelímku, který jsme si odvezli s sebou :)
Shlédli jsme jednu písničku Michala Hrůzy a šli si projít areál. Bylo to tam promakané, parádní, plné blbůstek. Potom jsme se již věnovali první očekávané kapele Fast Food Orchestra. Hráli dost dobře, panovala tam pohoda. Voněla tam dost tráva, no, ne, že bychom neměli chuť :D
Pak jsme pádili na Gambrinus stage na UDG, kde už se sešlo hodně lidí. Trochu sprchlo, ale to ničemu nevadilo. UDGčka hráli výborně, užila jsem si je.
Poté však nastala největší tlačenice a čekání na Wohnouty.
Po prvních tónech jsem chtěla utéct. Ten zvuk byl hrozný. Navíc už mi přišlo, že si ten koncert neužívali jako jindy. Bejvávalo.
Boleli nás pak pěkně nohy a tak jsme si šli sednout do Vip před Mayzus stage a já koukala na Chinaski. Kamarád skočil pro jídlo, což mu trvalo 45 minut díky úžasným frontám. Viděla jsem celý jejich koncert, který jsem ani neplánovala, nemusím je, ale koncert mě bavil, byl pohodový a fajn.
Po jídle, pití a koncertu následoval Tomáš Klus. Rozhodla jsem se jít na něj mezi lidi, ale nebyl to dobrý nápad. Z koncertu jsem neměla skoro nic, tisíce pubertálních fanynek,  já malá někde vzadu. No, nebyla to sranda.
Všechno napravila Vypsaná Fixa. Sice se tam opět nakupilo děsně moc lidí, ale nebylo to tak masové, tak jsme si i trochu zaskákali a jejich koncert mě jako vždy velice bavil.
Přišli jsme tak o tu mega show Kryštofů, ale nevadí, nechtěla jsem na ně jít, i když ta akce prý byla luxusní.
Byly to poslední koncerty venku, tak jsme se pak vydali do studentských vnitřních stage a shlédli jsme úžasně punkové Pipes and pints, ale na pogo jsem už neměla sílu.
The Prostitutes, celkem nic moc kapelka, dříve možná hráli jinak. Švihadlo jsem nevnímala a Dj RockStar byl v pohodě. To jsem se na chvíli i probudila a tancovala ještě.
Nejhorší na tom bylo jen to dvouhodinové čekání na první vlak k nám.
Ale byla to Akce!
A jedéém.


Takhle dopadly naše boty :D

Fotek moc nemám, nebyl čas a nemělo to většinou vůbec cenu ;)
Příští rok tam musíte taky!

1 komentář:

  1. Jé Pipes and pints jsem měla kdysi dost ráda :D Než změnili složení atd.. už to není to co to bývalo :D Ale pěkné, koukám, že Brněnský je mnohem lepší než Ostravský.

    OdpovědětVymazat