pondělí 17. června 2013

Špaldové jahodové košíčky

Jak jsem slíbila, je tu recept na tyto lahodné košíčky, které mizely rychlostí blesku a byly opravdu chuťovkou. Přitom vůbec nejsou složité, takže směle do nich :)

Budeme potřebovat:

250g jahod
180ml oleje
140g třtinového cukru
1 vejce
150g špaldové mouky/ smozřejmě lze nahradit hladkou mouku pšeničnou/
1 lžička prášku do pečiva
85ml mléka
forma na 12 košíčků/na muffiny/


Na jahodovou šlehačku:

250g smetany ke šlehání
100g jahod
2 lžíce třtinového cukru


Jahody omyjeme, zbavíme stopek a pokrájíme na malé kostičky. Olej vyšleháme s cukrem. Následně do něj vetřeme vajíčko. Přilijeme mléko. Mouku smícháme s práškem do pečiva přidáme do těsta. Pořádně smícháme a nakonec vmícháme jahody.
Naplníme košíčky a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 25 minut.


Mezitím si připravíme šlehačku. Jahody rozmixujeme s cukrem na pyré. Šlehačku vyšleháme a poté přidáme pyré a opět vyšleháme na hustou šlehačku.
Po vychladnutí košíčků, můžeme zdobit.





7 komentářů:

  1. Mňam, mňam! :D Nádhera. Já bych to určitě pokazila, ale vypadá to krásně.

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám po nějaké inspiraci na mňamku, a ty košíčky by mohly být to pravé:-))
    Díky
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. Hmmmm, to ale musí být dobrota! A docela i zdravá :-)

    World By Bella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se péct výhradně zdravěji než z běžných surovin ;)

      Vymazat
  4. tak tedy je dneska peču !!! :) doufám, že se mi povedou :)

    OdpovědětVymazat