neděle 21. dubna 2013

Jedna z mých mnoha drog - swapování

Už od čtvrtka se chystám napsat článek na téma Swap a navázat na něj již svými proběhlými swapy. Bohužel čas mi k sepsání těchto článků moc nepřál a doufám, že i při krátkém dopoledni to stihnu.


Swap, nová věc u nás, která teď prostě letí a tak se jí zabývá spousta holek. Seznámila jsem se s ní na votocvohoz.cz, když jedna slečna vložila příspěvek o svém prvním swapu a zajímala se o swapy jiných slečen. Rozpoutala se vlna nabídek na swapy, které se cenově lišily a neustále se to i teď mění. Začínaly všichni na nižších cenách a teď už jsou tu i ceny vyšší, jelikož takový by měl být pořádný swap.

Swap je o výměně balíčku dvou slečen, které by se měly nějakou dobu poznávat a poté vybírat vhodnou kosmetiku, doplňky, mlsky a třeba i oblečení, dekorace, záleží na domluvě. Zvolí si cenu a shánějí produkty, které poté zabalí, přidají dopis a pošlou. Je to zábava, pokud rády nakupujete a děláte rády radost.

Chytlo mě to a vždy se snažím narazit na vhodnou osobu, jelikož swap je veliké riziko a ne každý ho dokáže podstoupit. Někdy se člověk i přes poznávání netrefí do vkusu, někdy člověk nedodrží určenou hodnotu a někdy si sednete tak dokonale, že si nemůžete swap vynachválit.
Snažím se dělat swap jednou měsíčně, aby to neohrozilo moc moji finanční částku a abych měla na poznávání se a vybírání dostatek času. Opravdu to beru vážně, protože když se podíváte na ty americké swapy na youtube, no řekněte, taky by vás to nedostalo?

Swapujete?
Co si o výměně balíčků myslíte? Postrádá to smysl nebo vám to přijde jako fajn zábava?
Kolik byste dokázali do swapu investovat? 

11 komentářů:

  1. Slyším o tom poprvé, vypadá to zajímavě teda, musím se na to víc podívat. Ani ten votočvohoz neznám :D
    Určitě to být fajn může, a doufám, že to taky někdy zkusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybys náhodou chtěla, tak dej vědět ;)
      A neznáš votocvohoz?? :O Tak to šup, šup ;) :D

      Vymazat
  2. No já už se těším konečně na tvůj článek o našem swapu! :D
    Jinak mě to baví, doděám si poslední balíček a už toho asi nechám. 90% lidí toho využívá ke zbavení se starých věcí, bohužel, vítejte v ČR.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to je strašné, prostě čr..ale člověk musí mít asi čuch na lidi :D
      Snažím se, ale teď se na net dostanu jenom v mobilu ://

      Vymazat
  3. Mně swapování přijde jako skvělý nápad, ale mám na to podobný názor jako na krabičky krásy. Je to skvělý, miluju šmírování, co kdo ve swapech má, ale sama bych do toho zatím nešla, protože ty peníze radši využiju na něco, co potřebuju. Ale jestli mi někdy budou přebývat peníze, tak to určitě vyzkouším :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, to je pravda. Občas si to taky říkám, ale když mě to nakupování těch věcí tak baví :D
      Tak třeba někdy :)

      Vymazat
  4. Neswapuju, ale je to zajímavé. Sem tam se kochám u cizích výměn, zejména u těch, které nejsou jen samá kosmetika, ale jsou adresovány přímo na člověka. Líbily se mi swapy s knihou, se sladkostma atd. :)
    Momentálně mám hromadu jiných výdajů, takže to neplánuju...mnohem víc mě napadá posílání pohlednic do jiných států :D nebo prostě swapnout s někým z jiného státu ty sladkosti atd. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, ano, taky nemám ráda swap čistě o kosmetice, pokud to není vyloženě něco, co si třeba sama nekoupím.
      Knihy!! :) A sladkosti!! :D

      Vymazat
  5. Woow, tak o tom sem teda nikdy neslyšela, ale zní to doost dobře :D :))
    Akorát, jak už tady někdo psal- u nás v ČR tak trošku riziko, pak ti někdo pošlě kameny a co s tím :D:/ Každopádně najít někoho vyhovujícího, určitě alespoň jednou bych do toho šla :))

    Mrkni na můj nový blog :)

    http://shoemaniacr.blogspot.cz

    R.:)

    OdpovědětVymazat
  6. Komentář píši již podruhé, ten první se mi někam schoval:-( Pár swapů jsem se již účastnila, kometika mě tolik nebere, takže v tomto směru bych asi swap příliš nevítala, ale různé rukodělné výrobky, poznámkové bloky apod. to je moje:-)Každopádně je to zajímavé překvapení co přijde a koukám, že v tom docela lítáš:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Swapy jsou super, hlavně když najdeš nové kamarádky, pokecáte o holčičích věcech, dozvíte se nějaké kosmetické novinky a nakonec dostanete překvapení na míru.. :)
    Přesto ale můj asi největší swap byl kolem 500, na vyšší bych si netroufla :P

    OdpovědětVymazat